DİJİTAL KATALOG

FARKLI BİR LEZZET; İYİ BİR SEÇİM

ÖNCE SAĞLIK

TURNA YAĞLARI

KURUMSAL

MİSYON

MİSYON

İnsan ve çevre odaklı üretim anlayışımız ile müşterilerimize kaliteli, sağlıklı ve güvenilir ürünleri sunmak.

VİZYON

VİZYON

Sahip olduğumuz; güvenilirlik, müşteri odaklılık, sürdürülebilirlik, yenilikçilik, takım ruhu değerleri ile Turna markasının Dünya çapında tanınan yağ markası olmasını sağlamak.

TARİHÇE

Sıvı yağ sektöründe yenilikçi ve girişimci ruhu ile müşterilerine sağlıklı, güvenilir ve kaliteli ürünler sunmayı ilke edinen Sayınlar Gıda, 1983’te Gaziantep Nizip’te kurularak zeytinyağı üretimine başlamıştır.

İlerleyen dönemlerde bitkisel yağların rafine ve ambalajlama işlemlerini de yapan firmamızda 100 ton/gün ile başlayan rafinasyon üretimi güçlü finans yapısı ve sektöründeki istikrarlı duruşuyla otomasyona geçilerek 300 ton/güne çıkmıştır.

2008 yılında Türkiye’nin sayılı ekstraksiyon tesisleri arasında bulunan Gaziantep 3. Org. San. Bölgesinde faaliyet gösteren 300 ton/gün kapasiteli ham yağ tesisini bünyesine katarak yatırımlarına devam etmiştir.

Her zaman kalite ve güvenilirlik ilkeleriyle faaliyet gösteren şirketimiz; BRC Food Global Gıda Standardı, ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 9001:20015 Kalite Yönetim Sistemi, Helal ve Koşer sertifikalarını alarak kaliteye ve standartlara verdiği önemi tescillemiştir.

Firmamızda; deneyimli kadrosu ile teknolojik cihazlara sahip laboratuvarımızda gerekli tüm analizler yapılmakta ve yaptırılmaktadır.

Türkiye’deki ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan firmamız, ISO’nun (İstanbul Sanayi Odası) düzenlediği Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu sıralamasında her yıl artan bir başarı grafiği yakalayarak yükselişini sürdürmektedir.

FAYDALI BİLGİLER

TURNA BLOG

YEMEK TARİFLERİ

YUVALAMA

Malzemeler:
500 gr. pirinç
300 gr. yağsız çiğköftelik et
1 baş kuru soğan
500 gr. kemikli yada parça et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaş. un
Yeteri kadar su
Yağ, nane, tuz, karabiber
TURNA Riviera Zeytinyağı

Tarifi:
Pirinç yıkanıp süzgeçe konur. Soğan ince ince doğranır. Et, yıkanmış pirinç, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir. Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür. Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm. uzunluğunda bir çubuk haline getirilir. Sonra 0.5 cm. uzunluğunda minik parçalara bölünür.Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir.

Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır. Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur. Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır. Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir. Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur. Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır. Bir tavada Turna Riviera zeytinyağı ve kuru naneyi hafif kızartılıp, yemeğin üzerine dökülür. Yemek servise hazırdır.

ŞİVEYDİZ

Malzemeler:

250gr taze sarımsak
250 gr taze soğan
250 gr kuzu eti 
500 gr süzme yoğurt
2 adet yumurta
50 gr un
150 gr nohut
10 gr tuz
20 gr nane
TURNA Riviera zeytinyağı

Tarifi :
Tencereye kuşbaşı et konularak hafifçe kavrulur, tuz ve su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır. Et piştikten sonra içine önceden haşlanmış nohut ilave edilir. Hafif iri ve çapraz şekilde doğranmış soğan ve sarımsak (baş kısımlarını hafif iri doğrayarak) et ve nohuda ilave edilir.

Biraz piştikten sonra bir tencereye süzme yoğurt, yumurta ve un konularak hafif ateşte sürekli çırparak pişirilir. Piştikten sonra diğer tenceredeki malzemeyi yoğurda ilave ederek biraz daha kaynatıp ocağın altı kapatılır. Daha sonra bir tavaya yağ konulup içine nane ilave edilerek yemeğin üzerine gezdirilir ve yemek servise sunulur. Not: bir gece önceden ıslatılmış nohut olursa et ile birlikte haşlanabilir.

EKŞİLİ UFAK KÖFTE (ANALI KIZLI)

Malzemeler:

Çorbası için;
750 gr. parça et
1.5 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı domates Salçası
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaş. biber salçası
2 adet  limonun suyu
Yeterince su

Köftesi için;
500 gr. yağsız kıyma
500 gr.  Köftelik bulgur
2 adet kurusoğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
TURNA Zeytinyağı veya Ayçiçekyağı, nane

Tarifi :
Köftelik bulgur önce su ile biraz ıslatılır. Soğanlar küçük küçük doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır. Diğer taraftan bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et, halka şeklindeki soğan ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Salçası ve limon suyu eklenir. 2-3 dk kaynatılır. Ayrı bir tencerede kaynatılan suya tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır. Pişen köftelerin suyu süzülür. Servis yapılacağı zaman köfteler, et ve nohutlu karışımın içine konur, biraz ısıtılır ve üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülüp servis yapılır.

İÇLİ KÖFTE

Malzemeler :
Harcı için;
20 gr. fıstık veya ceviz içi
Yarım çay kaşığı tuz,karabiber,tozbiber,pulbiber
150 gr. az yağlı kıyma
100 gr. soğan

Hamuru için;
50 gr. Köftelik bulgu
25 gr. çiğköftelik et
1 adet soğan
10 gr. haşlanmış patates
1 yumurta,tuz

Kızartmak için;
TURNA Ayçiçeği yağı veya Mısır yağı

Tarifi :
Harcının hazırlanması; Et, önce pişinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp ete eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharatlar ile fıstık veya ceviz içi eklenerek kavrulmaya devam eder.Sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Hamurun Hazırlanması; Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak içine soğan rendelenerek iyice yoğrulur.

Köftenin hazırlanması; Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadar alınarak (ceviz büyüklüğünde) avuç içinde top halne getirilir. İşaret parmağı ile oyulup içine karışım konur ve yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanır. Kızartılarak servis yapılır.

NE ÜRETİYORUZ?

ÜRÜNLER

ÖNCE SAĞLIK

ÖNCE SAĞLIK

Turna Yağları, önce sağlık sloganı ile yağlarında sağlığınız için özel formüller kullanmaktadır.

DOĞADAN

DOĞADAN

Turna Yağları, doğanın sunduğu organik bitkiler ve özütler kullanılarak mutfağınıza sunulmaktadır.

Tüketici Ürünleri

ÜRÜN GÖRSELLERİ

BASINDA TURNA

MEDYA

İNSAN KAYNAKLARI

KARİYER

YILLARIN VERDİĞİ TECRÜBE

36

Önce kaliteyi hedefleyen Sayınlar A.Ş., Turna markalı ürünleri ile 1983 yılında kurulmuştur. Her türlü bitkisel yağların rafine ve ambalajlama işlemini yapan Sayınlar A.Ş. 2007 yılındaki revizyonlar ile bilgisayar otomasyonuna geçerek bitkisel yağ sanayindeki son teknolojiyi kullanmaktadır.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 500 KURULUŞU

360

Her yıl düzenlenen Türkiye'nin en büyük 500 şirketi listesinde Sayınlar A.Ş. gerçekleştirdiği üretim kârı ile 455. sıradan 360. sıraya yükselerek büyük bir başarı kaydetmiştir. Sürekli gelişen ve yeniliği hedefleyen Sayınlar A.Ş. insan kaynağına verdiği önem ile çalışanları ile birlikte büyümeyi hedeflemektedir. Tüm Liste.

İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI

Şirketimizin İnsan Kaynakları Politikası; Türk sanayindeki öncü konumunu kapasitesini artırarak sürdüren, paydaşlarının beklentilerini karşılayan, çalışana değer veren, değişime açık, bölgesinde lider, global bir şirket olarak kaynaklarını verimli kullanan, çevreye, iş sağlığına ve güvenliğine duyarlı, kalite standartlarına uyumlu, teknolojisini sürekli geliştiren, çalışanlarının yaratıcılığından güç alan, müşteri odaklı bir şirket olma yolunda, insan kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmaktır. Şirketimizde çalışmaların etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlayacak insan kaynağının planlanması, seçilmesi, işe alınması, hizmet birimlerinde görevlendirilmesi, geliştirilmesi, eğitim ihtiyaçlarının belirlenerek karşılanmasına yönelik planlamaların yapılması, uygulanması, yetkinliklerin belirlenmesi, performans yönetimi, kariyer planlaması çalışmalarının bilimsel metotlara uygun olarak gerçekleştirilmesi İnsan Kaynakları Politikamızın hedefidir.

İnsan kaynakları politikamızın temel ilkeleri;
• Şirketimizin faaliyetlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmesini sağlayacak insan kaynağının niteliklerinin belirlenmesi, seçilmesi ve işe alınması ile ilgili sistemi oluşturmak ve uygulamak,
• Personelimizin, işinin niteliğinde meydana gelen her türlü gelişme ve değişmelerden geri kalmaması, görev tatmininin yükseltilmesi, iş ortamında daha başarılı olmalarının sağlanması için gereken bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandırmayı amaçlayan eğitim programlarını tespit etmek, uygulamak ve şirket yararına sonuçlarını değerlendirmek, 
• Personelin kendi çalışmalarının sonuçlarını, bir anlamda çıktılarını görmesine ve bireysel başarısının sonuçlarını değerlendirmesine olanak sağlayacak performans yönetim sistemini geliştirmek,
• Personelin kurum içinde sürekli gelişimlerini sağlayan, kendini bulunduğu konumun üzerindeki sorumluluklar için hazırlayan, sorumluluk almaya istekli her kademedeki çalışanlarımızın en etkin şekilde değerlendirilmesini sağlayan bir kariyer yönetim sistemi oluşturmak ve gerçekleştirmek,
• Kurumda gerçekleştirilen işlerin kapsamı, insan kaynağı gereksinimi ve çalışma koşulları hakkında bilgi toplamak ve bu bilgiyi değerlendirmek üzere iş analizleri yapmak, değişen koşullara uygun şekilde iş tanımları hazırlamak,
• Yürütülen hizmetin niteliğine uygun çalışma koşullarını sağlayarak, başarıyı ve yaratıcılığı teşvik edecek sistemleri geliştirmek, bu kapsamda; Tüm paydaşlarımızın (çalışanlar, müşteriler, tedarikçiler, hissedarlar, toplum) yaratıcılıklarından yararlanarak, yeni ürünlere, hizmetlere, süreçlere, sistemlere ve sosyal etkileşimlere dönüştürülerek yenileşim sağlayacak, kuruluşa, çalışanlara ve diğer paydaşlara değer katacak fikirler üretmek, İnsanlarda var olan yapma ve yararlı olma potansiyelini harekete geçirip, yaptıkları her işi düşünerek ve sorgulayarak yapmalarını sağlamak, bilgi birikimlerini ve tecrübelerini şirket ve çalışanlar yararına kullanılır hale getirmek, yaratıcı fikir sahiplerini tanıma ve takdir yoluyla motive ederek tüm çalışanların yaratıcı ve yenilikçi öz düşünceleriyle şirket faaliyetlerine katılımını artırmak ve yaratıcı fikirlerin en etkin şekilde uygulamaya alınmasını sağlamak.
• Çalışanlardan anket ve benzeri yollarla görüşleri alınarak, yapılacak uygulamalara yön vermek,
• Personelin sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılayarak "Kurum Kültürü ve Bilinci"nin oluşmasını sağlamak,
• Bugünün gereksinimlerini gelecek nesillerin kaynaklarını azaltmayacak şekilde karşılamak için çalışanlarda sürdürülebilirlik anlayışı oluşturmak. Stratejilerini planlarken sadece kısa vadeli çözümler üzerine odaklanmak yerine, uzun vadede değer yaratmak için hedeflerini çevresel ve sosyo-ekonomik boyutlarını da değerlendirerek belirleyecek bilinci yaygınlaştırmak.
• İş Sağlığı ve Güvenliği; Faaliyetlerimizde iş sağlığı ve güvenliğini sağlamaya ve doğal çevremizi korumaya odaklanarak insana ve çevreye saygılı olmak, iş kazalarını önlemek için sistemler geliştirmek, Sağlık-Emniyet-Çevre performansını arttırmak amacıyla komşu tesisler, yetkili merci ve yerel yönetimler ile oluşturulacak işbirliklerini arttırmak, projelerimizde İş Sağlığı ve Güvenliği ile Çevre faktörünü ön plana almak, acil durumlara müdahale edebilecek şekilde yapılanmak, uygulamalarımızda paydaşlarımıza karşı şeffaf olmak.

İŞ BAŞVURU FORMU

Sayınlar A.Ş.'de kariyer planlaması yapmak için hemen bilgilerinizi bırakın.

KİŞİSEL BİLGİLER

İsim Soyisim
Doğum Yeri
Doğum Tarihi
Cinsiyet
Askerlik Durumu
Medeni Hali

EĞİTİM BİLGİLERİ

Öğrenim Durumu
Kurumun Adı
Bölüm ve Yıl

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Ev Adresi
İş Telefonu
Cep Telefonu
E-Posta Adresi
Şehir
İlçe

DİĞER BİLGİLER

İş Deneyimleriniz
Ek Bilgiler

BİZE ULAŞIN

İLETİŞİM

ADRES

ADRES

Fabrika
Taşköprü Caddesi No: 17 27700
Nizip Gaziantep Türkiye

TELEFON

TELEFON

Telefon:+90 342 513 03 06
Faks:+90 342 513 03 41

İLETİŞİM FORMU

Görüş, öneri, şikayet, sipariş ve diğer talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.